POSTANOWIENIE Nr 49/23/2019 KOMISARZA WYBORCZEGO W SŁUPSKU III z dnia 15 kwietnia 2019 r.

w sprawie podziału Gminy Przechlewo na stałe obwody głosowania, ustalenia ich numerów, granic oraz siedzib obwodowych komisji wyborczych

Na podstawie art. 12 § 2 i 11 ustawy z dnia 5 stycznia 2011 r. – Kodeks wyborczy (Dz. U. z 2018 r. poz. 754, 1000 i 1349 oraz z 2019 r. poz. 273) Komisarz Wyborczy w Słupsku III postanawia, co następuje:

§ 1. Dokonuje się podziału Gminy Przechlewo na stałe obwody głosowania, ustala się ich numery, granice oraz siedziby obwodowych komisji wyborczych.

§ 2. Numery, granice oraz siedziby obwodowych komisji wyborczych określa załącznik do postanowienia.

§ 3. Postanowienie podlega przekazaniu Wójtowi Gminy Przechlewo, Wojewodzie Pomorskiemu oraz Państwowej Komisji Wyborczej.

§ 4. Na postanowienie wyborcom w liczbie co najmniej 15 przysługuje prawo wniesienia skargi do Państwowej Komisji Wyborczej w terminie 3 dni od daty podania postanowienia do publicznej wiadomości przez Komisarza Wyborczego w Biuletynie Informacji Publicznej.

§ 5. Postanowienie wchodzi w życie z dniem podpisania i podlega ogłoszeniu w Dzienniku Urzędowym Województwa Pomorskiego oraz podaniu do publicznej wiadomości w Biuletynie Informacji Publicznej i w sposób zwyczajowo przyjęty na obszarze Gminy Przechlewo.



(miejsce na pieczęć Komisarza Wyborczego)

Komisarz Wyborczy w Słupsku III Kasalaryk Tomasz Kowalczyk

Załącznik do postanowienia Komisarza Wyborczego w Słupsku III Nr 49/23/2019 z dnia 15 kwietnia 2019 r.

Numer Siedziba Obwodowej Komisji obwodu Granice obwodu głosowania Wyborczej głosowania Dobrzyń, Kleśnik, Szczytno, Świetlica wiejska, Szczytno 11, 77-320 1 Zawada Przechlewo Jarzębnik, Krasne, Miroszewo, Świetlica Wiejska, Nowa Wieś 55a, 77-Nowa Wieś, Garbek, 320 Przechlewo 2 Przechlewko, Przechlewko Leśniczówka, Nowa Brda, Żołna, Lipczynek, Szyszka Świetlica wiejska, Sąpolno 21 a, 77-320 3 Czosnowo, Sapolno, Zdrójki Przechlewo Dąbrowa Człuchowska, Łubianka, Dom Kultury, ul. Młyńska 11, 77-320 Pakotulsko, Dolinka, Przechlewo Koprzywnica, Rudniki, Suszka, 4 Trzęsacz, Wiśnica, Przechlewo ulice: Młyńska, Osiedle Północ, Cicha, Zielona Dolina Przechlewo ulice: Jeziorna, Przedszkole w Przechlewie, Osiedle Miodowa, Rzeczenicka, Juźkowa 14, 77-320 Przechlewo 5 Słoneczna, Polna, Osiedle Południe, Osiedle Juźkowa Przechlewo ulice: Dębowa, Szkoła Podstawowa, Szkolna 4e, 77-320 Dworcowa, Szkolna, Przechlewo 6 Człuchowska, Spacerowa, Brzozowa

Podział Gminy Przechlewo na stałe obwody głosowania

7	Lisewo, Nowiny, Pawłówko,	Świetlica wiejska, Lisewo 3a, 77-320
	Wandzin	Przechlewo
8	Płaszczyca	Świetlica wiejska, Płaszczyca 12b, 77-320 Przechlewo